Op zondag 14 juni 2020 organiseert de GRV voor de derde keer haar KCM op het terrein van KC Arnhem, waarbij Golden Retrievers van alle leeftijden en uit binnen- en buitenland, gekeurd kunnen worden door een drietal buitenlandse rasspecialisten:

  


·         Reuen  – Mrs. K. Ellis  - England ( Tenfield)

·         Teven  –  Mr. W.J. Orzel -England ( Braxton)

·         Veteranen Reuen en Teven, Jeugd Reuen en Teven– Mrs. E.A. Orzel  - England (Braxton)

 

Zowel de Beste Reu als de Beste Teef zullen maar liefst 2 CAC's verdienen, en de Beste van het Ras mag daarnaast de titel 'Club Winnaar 2020' aan zijn/haar naam toevoegen. 

 

 Voor de Club Winnaar stelt Martha van Dijk ook dit jaar weer een schilderij ter beschikking !!

 

 Inschrijfformulier 

 

Showen met je hond

Een exterieursshow is een evenement waarbij een gekwalificeerde keurmeester je hond beoordeelt op zijn uiterlijk, er wordt ook gekeken of je hond zich goed gedraagt in de showring. Om deel te mogen nemen aan deze show moet je hond een Golden Retriever met stamboom zijn. Als de eigenaar in Nederland woont, moet de hond in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) van de Raad van Beheer staan. De naam en het adres op het eigendomsbewijs moeten overeenstemmen met de werkelijkheid.

Voordat je daadwerkelijk deelneemt aan een show, is het verstandig het voorbrengen van je hond in de ring alvast te oefenen. Een ringtraining kun je bij veel kynologenclubs volgen. Je oefent dan om je hond netjes in snelle pas of draf te laten lopen, maar ook leert je hond om enige tijd rustig en zo mooi mogelijk te blijven staan. Daarnaast went je hond er tijdens de training aan dat een vreemde hem betast of zijn gebit wil zien.

De keurmeester kijkt niet alleen of je hond gezond is ('fit for function') en gedrag vertoont dat bij het ras past. Hij kijkt natuurlijk ook naar het uiterlijk van je hond.

Doe je voor het eerst mee aan een show, dan is de KCM een prima start, prachtige locatie en allemaal liefhebbers van hetzelfde ras, de Golden Retriever. 

  

Wij hopen een ieder, met of zonder Golden, en al dan niet ingeschreven, te mogen verwelkomen, om met z'n allen te gaan genieten van een groot aantal prachtige rasvertegenwoordigers, toegang is gratis.

 

Championship Show 2020

 

On Sunday the 14th of June 2020 the championship show of the GRV will take place at KC  Arnhem. Golden Retrievers of all ages, from Holland and abroad, can apply to be judged by three foreign breed specialists:

 

·         Dogs  – Mrs. K. Ellis - England ( Tenfield)

·         Bitches  – Mr. W.J. Orzel  -England (Braxton)

·         Veterans Dogs and Bitches, Junior Dogs and Bitches – Mrs. E.A. Orzel  -England ( Braxton)

 

Both the ‘Best Dog’ and the ‘Best Bitch’ will earn 2 CACs, and the ‘Best of Breed’ will obtain the title ‘Club Winner 2019’.

 

 Entry Form

 

 

For the Club Winner, Martha van Dijk will once again make a painting this year

 

 


Contact

Algemene Rasinfo & Pupinfo

Ellen Zwarteveld    06-44245238 (geen whatsapp)

Eloy v. Markus       06-28398044

rasinfo@goldenretrieververeniging.nl

 

 


De Golden Retriever Vereniging is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging in Nederland. Via deze website proberen wij alle liefhebbers van het ras op de hoogte te houden van het laatste nieuws omtrent ons ras en onze club. Bijvoorbeeld m.b.t. gezondheid, showresultaten en informatie over fokkers, pups en kennels.